2024. május 2. - Zsigmond

Gurmai Zita közleménye

Gurmai Zita az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnöke üdvözölte, hogy a magyar országgyűlési szavazáson, amelyen a nagy pártok képviselői lelkiismeretük szerint voksoltak, bebizonyította: az MSZP képviselőcsoportja támogatja leginkább, hogy a nők
2007. november 28. szerda 11:57 - Hírextra
Azonban ez nem elég, minden szocialistának igennel kellett volna szavaznia!

Rasmussen kifejezte aggodalmát, hogy a "női kvóta" néven ismertté vált javaslat megosztotta az országgyűlési frakciókat és az előterjesztést nem fogadta el a Magyar Parlament. "Nem lehet több Európát építeni anélkül, hogy a nők arányosan képviselve lennének. A nőknek az élet minden területén, így a döntéshozatalban is megfelelő arányban kell szerepet kapniuk. Az ESZP elkötelezte magát, hogy törekedni fog a nők legalább 40%-os képviseletére a döntéshozó testületekben." - mondta Rasmussen.

Gurmai Zita hozzátette: "A nőket segíteni kell, hogy minél felkészültebben és minél nagyobb számban vegyenek részt a politikai döntéshozatalban. Ez utóbbi megvalósítására még nem találtunk a kvótánál alkalmasabb eszközt."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását