2024. április 26. - Ervin

Elfogták a lépcsőházak gyújtogatóját?

Elfogták a nyíregyházi lépcsőházi gyújtogatások gyanúsítottját, egy 25 éves, büntetett előéletű, foglalkozás nélküli fiatalembert, s egyúttal kezdeményezték előzetes letartóztatását is - jelentette be Gere Zoltán városi rendőrkapitány szerdán sajtótájékoz
2007. november 28. szerda 19:08 - Hírextra
Az idén öt alkalommal, ebből novemberben négyszer kellett a tűzoltókat hívni Nyíregyházán, hogy eloltsanak egy tízemeletes épületben keletkezett tüzet. Általában az alagsorban, a pincéknél csaptak fel a lángok, de legutóbb a X. emeleten egy oda kihelyezett kanapé kapott lángra.
Gera elmondta, a lakótelepi épületben élő idős, mozgásukban korlátozott emberek félni kezdtek, hiszen a november 8-i pincetűz után két embert füstmérgezéssel kórházba is kellett szállítani. A rendőrség ezért nyomozócsoportot hozott létre, melynek vezetője, Kiss Sándor százados, munkatársaival alig egy hét alatt fogta el a szándékos gyújtogatással és közveszély-okozással gyanúsított fiatalembert.

"Az épületben lakó, hirtelen haragúnak ismert fiatalemberre a lakók meghallgatása alapján terelődött a gyanú, hiszen minden tűzeset után megjelent és intézkedett a maga módján" - mondta a nyomozás vezetője. A férfit még hétfőn hajnalban vették őrizetbe, aki csak a november 21-ei pincegyújtogatást ismerte be - tette hozzá.

Kiss Sándor beszámolója szerint a fiatalember két évvel ezelőtt tűzoltónak jelentkezett, de nem vették fel. Környezetében azt mondták, hogy általában szeretett intézkedni, "mutatni magát mások előtt".
Mivel a lakótelepen a hét végén három szemeteskukát is felgyújtottak, s ehhez ugyancsak ő riasztotta a lánglovagokat, vizsgáljuk, hogy ehhez a tűzhöz is van-e köze - mondta a százados.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását