2024. április 25. - Márk

Letartóztatott iskolások, sérült rendőrök

Két rendőr megsérült és tucatnyi tizenévest letartóztattak hétfőn Amszterdamban, miközben több ezer diák vonult utcára egész Hollandiában. A középiskolások már második tüntetésüket tartották a kormány tanítási órákat növelő döntése ellen.
2007. november 26. hétfő 19:36 - Hírextra
Középiskolások egy csoportja feltartja a forgalmat, köveket dobál, és autókat rongál meg, közölte az amszterdami rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökséggel délután. A rendőrök vízágyúkkal próbálják feloszlatni a tömeget, a szóvivő elmondása szerint azért, mert a vezető nélküli diákok között nincsen senki, akivel tárgyalhatnának.

Amszterdamban két rendőr megsérült, és 12 diákot letartóztattak. A kormány döntése ellen Hágában és Eindhovenben is tüntettek a diákok, de arról nem érkezett hír, hogy a többi városban is erőszakos események történtek volna. Ez már a második nap, hogy utcára vonultak a diákok: múlt hét pénteken spontán tüntetésen adtak hangot elégedetlenségüknek.

A holland kormány döntése arra kötelezi az iskolákat, hogy évente legalább 1040 tanítási órát tartsanak. Sok iskolában azonban nincsen elég tanár a megnövekedett óraszám ellátására, és gyakran nem megfelelő képzésű oktatónak kell tanítania a diákokat. Egyes iskolákban a magas óraszámot azzal érik el, hogy a diákokat bent tartják tanítás után, és ott csináltatják meg velük házi feladataikat.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását