2024. május 7. - Gizella

Börtön és korbács várhat a tanárnőre

Istenkáromlás vádjával letartóztattak egy brit tanárnőt Szudánban, amiért engedte, hogy hétéves diákjai az iszlám próféta nevét adják egy Teddy-mackónak, számolt be az esetről hétfőn a BBC. Az 54 éves nőre fél év börtön és korbácsolás vár, ha bűnösnek tal
2007. november 26. hétfő 16:56 - Hírextra
Gillian Gibbons tanárnőt vasárnap vették őrizetbe az iskola területén található lakásában, az oktatási minisztériumhoz érkezett szülői panaszok után. A brit nagykövetség nem tud arról, hogy már vádat is emeltek volna ellene. Munkatársaik hétfőn látogatják meg a bebörtönzött tanítónőt.

Az állami Sudan Media Center közlése szerint a tanárnőre fél éves börtönbüntetés, negyven korbácsütés és pénzbüntetés vár, ha bűnösnek találják istenkáromlás miatt. Az 54 éves nő kollégái szerint csak ártatlan hibáról van szó, és Gibbons biztosan nem akarta megsérteni a prófétát.

Az idén augusztusban kezdett nő arra kérte egyik hétéves lány tanítványát, hogy vigye be az iskolába Teddy-mackóját, majd az osztályt kérte fel a névadásra. A gyerekek több nevet is felvetettek, és azok közül szavazással választották a Mohamedet: 23-ból húszan szavaztak a próféta nevére. Később minden diák hazavitte hétvégére az állatot, és írt róla, amit egy könyvben gyűjtöttek össze. A könyvet a rendőrség lefoglalta.

A szudáni fővárosban található brit nemzetközi iskola igazgatója elmondta: nagyon aggódnak az 54 éves nő testi épségéért, miután hírek érkeztek arról, hogy férfiak gyülekeznek börtöne előtt. Ez egy nagyon érzékeny ügy, közölte Robert Boulos a Reuters brit hírügynökséggel. Az iskolát januárig zárva tartják, hogy így vegyék elejét az esetleges bosszútámadásoknak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását