2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az erdélyi magyarság győzelme - a Fidesz szerint

A Fidesz a romániai Európai Parlamenti választások exit-poll eredményei kapcsán úgy véli: győzött a nemzeti önbecsülés a politikai kishitűség felett. Arra az előrejelzésre, hogy a voksoláson az RMDSZ és Tőkés László is mandátumhoz jutott a Fidesz úgy rega
2007. november 26. hétfő 07:41 - Hírextra
Németh Zsolt (Fidesz) az exit-poll eredmények ismertetése utáni közleményében leszögezi: győzött a nemzeti önbecsülés a politikai kicsinyhitűség felett, ami nyomasztóan kísérte végig a kampányt a határ mindkét oldalán.

"Gratulálunk az újonnan megválasztott EP-képviselőknek, akiknek feladata lesz, hogy megteremtsék az önálló erdélyi magyar külpolitikát, amivel másfél évtizede adósak vagyunk" - áll a közleményben. Németh Zsolt szerint a siker a világos nemzetpolitikai célok és programok sikere is, különösen az autonómia tekintetében. A Fidesz elvárja a magyar kormánytól, hogy egyértelmű támogatásban részesítse az erdélyi magyarság által legitimált nemzetpolitikai célkitűzéseket.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását