2024. április 19. - Emma

Hip-hop, jön a rekord

Saját világrekordjukat megdöntve, 32 órán át táncoltak hip-hop figurákat Oroszlányban a CDF Táncegyesület tagjai, a teljesítményt a Guinness Magyarország jelenlévő ellenőre hitelesítette.
2007. november 25. vasárnap 09:11 - Hírextra

Az egyesület 29 tagja arra vállalkozott, hogy 32 órán át hip-hop mozdulatsorokat, koreográfiákat gyakorol, nyolcóránként összesen negyedórát pihenve. A résztvevők pénteken délelőtt orvosi ellenőrzésen vettek részt, beszerelték a digitális képrögzítőt, és egy utolsó összeakaszkodás után elkezdődött a szombat estig tartó tánc, melyben 10 éves volt a legfiatalabb résztvevő.

Szombaton 8 óra óta az indulók közül már senki nem szállt ki a világrekordra hajtó csapatból, 19 fiatal végig bírta a maratoni táncot. Az arcokon az utolsó órákban mosolynak nyoma sem volt, csak az akarat, az elszántság és a nézők, hozzátartozók ütemes tapsa vitte a kezeket, a lábakat.

Amikor csak pár perc volt hátra, az adrenalin még egyszer szétáradt a testekben, és a Bors Norbert vezette csapat egy felszabadult fináléval zárta a rekordkísérletet.

Sebestyén István Guinness-ellenőr szerint a kísérletet szabályszerűen hajtotta végre a CDF Táncegyesület, így méltó arra, hogy bekerüljön a világrekordok könyvébe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását