2024. április 26. - Ervin

Találkozni lehet a színészekkel

Közönségtalálkozót tart a Radnóti Színház jövő kedden, az Asztalizene című előadás után a darab szereplői és a rendező, Bagossy László részvételével - közölte a teátrum az MTI-vel. A beszélgetést Bálint András vezeti.
2007. november 24. szombat 10:04 - Hírextra

Az idei évad első bemutatója volt a színházban Térey János Asztalizene című darabja, amely a Budapesti Őszi Fesztivállal közös produkcióként készült. A premiert a fesztivál keretében október 20-án, a színházban 21-én tartották.

Térey János költő A Nibelung-lakópark és a Kazamaták után ismét drámát írt, ezúttal frivol és szatirikus korrajzot, keserű hangulatjelentést a kétezres évek közepének Budapestjéről - áll az előadásról szóló összegzésben.

A darab története szerint egy télvégi estén kis társaság gyűlik össze a budai White Box étteremben: egy feltörekvő ügyvédnő, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnő, egy meg nem értett díszlettervező, egy sikeres vállalkozó, egy családanya és egy magányos színikritikus. Míg lent a városban zajlik az élet, autókat borogatnak és kukákat gyújtanak fel, addig a budai étteremben látszólag béke és egyetértés honol. "Nem történik semmi említésre méltó: legfeljebb valaki megcsal valakit, valaki hazudik a barátjának, valakiről kiderül, hogy gyereket vár és valaki örökre szakít valakivel" - írta a produkcióról a színház.

Az előadásban Csányi Sándor, Nagy Ervin, Wéber Kata, Szávai Viktória, Kovács Patrícia, Földi Ádám, Schneider Zoltán, Marjai Virág és Adorjáni Bálint szerepel. A díszlet Bagossy Levente, a jelmez Remete Kriszta munkája.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását