2024. április 29. - Péter

Milliárdokat pazaroltak tehénfülszőrre

Egyebek közt tehénfülszőrkefére, használhatatlan csapatszállító teherautókra, el nem készült vasútra 1,9 milliárd eurót - 484 milliárd forintot - pazarolt el tavaly a német állam.
2007. november 24. szombat 10:13 - Hírextra

A számvevőszék mintegy 40 ezer állami költekezési ügyet vizsgált meg, és azt tapasztalta, hogy az esetek 85 százalékában teljesen hiányzott az ellenőrzés.

A legkirívóbb példák a következők:

- A hadsereg 1 millió euróért - 255 millió forintért - szerzett be dél-amerikai tehenek fülszőréből készült különleges finomságú keféket, hogy megtisztítsa a portól egy hatalmas kivetítő képernyőjét egy csataszimuláló központban. A kefék már önmagukban is elég drágák voltak, pláne úgy, hogy semmit sem értek: a monitor továbbra is koszos maradt, a 16 millió euróba került szimulációs központ pedig emiatt használhatatlan. Immár 3 éve. Fenntartása ugyanakkor évente 1,5 millió euróba kerül.

- A német szabadalmi hivatal három év alatt 8 millió euróért bérelt magának számítógépeket, holott 7-ért meg is vehette volna őket.

- 190 millió euróba került a német adófizetőknek - főképp a berlinieknek - egy olyan vasútvonal, amely sohasem épült meg.

- A hadsereg nem csak "elkefélni" tud pénzt, hanem "elülésezni" is. Új üléseket fejlesztett ki személyszállításra olyan katonai teherautókra, amelyek használhatatlanok a közutakon veszélyességük miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását