2024. május 17. - Paszkál

Megújult a soproni gimnázium

Megújult a soproni Széchenyi Gimnázium, a műemléképület rekonstrukciójára és bővítésére több mint 675 millió forintot költöttek döntően állami forrásból - mondta Szabó Miklós igazgató az átadási ünnepség alkalmából pénteken.
2007. november 23. péntek 20:17 - Hírextra

Tájékoztatása szerint az önkormányzat csaknem bruttó 522 millió forint címzett támogatást nyert még 2004-ben az épületrekonstrukcióra. A város közel 130 millió forintos önrészt biztosított.

A rekonstrukcióval régi adósságát törlesztette a város , hiszen a Széchenyi gimnázium épületét utoljára 1938-ban újították fel - közölte Fodor Tamás polgármester az MTI-vel.

Az előző - baloldali vezetésű - önkormányzati ciklusban megkezdett felújítást becsülettel befejezték, sőt helyenként jobbá tették - fogalmazott a fideszes polgármester. Példaként említette, hogy a mostani jobboldali vezetésű önkormányzat külön pályázott az udvar felújítására, ennek eredménye a megszépült, részben szabadtéri sportolásra alkalmas udvar.

Erre a munkára összesen mintegy 24 millió forintot költöttek.

Szájer József, európai parlamenti képviselő, az intézmény egykori diákja ünnepi beszédében a névadó példáját állította a fiatalok elé mondván: Széchenyi István egyszerre volt lokálpatrióta, nemzetét szerető magyar, bölcs államférfi és európai kitekintésű polgár.

Ami az iskolaépületet illeti: modern, 21. századi követelményeknek megfelelő oktatási intézményt alakítottak ki a régi falak között - hangoztatta az iskola igazgatója.

A tavaly nyár óta tartó felújítás idején az épületet a diákok és a tanárok nem tudták használni, ezért az oktatás átmeneti helyen zajlott.

Az intézményben csaknem 600 diák tanul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását