2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vasútegészségügyi Kht. - szorul a hurok

Vádat emelt jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés és csalás bűntette, valamint számviteli fegyelem megsértésének vétsége miatt a Szombathelyi Városi Ügyészség a Vasútegészségügyi Kht. orvos igazgatója, két gazdasági ig
2007. november 22. csütörtök 13:39 - Hírextra
"A vádlottak az ügyészség szerint a hűtlen kezelést azzal követték el, hogy a területi egészségügyi központban egy vállalkozóként foglalkoztatott szakorvos teljesítménye után éveken át kevesebb pénzt utaltak át a budapesti Vasútegészségügyi Kht. számlájára, mint amennyit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) részükre a teljesítés után kifizetett" - mondta.

Hozzátette: egy másik szakorvost hosszú időn keresztül, azonos munkakörben, vállalkozóként és alkalmazottként is foglalkoztatott az egészségügyi központ. Az orvos munkaidőben vállalkozóként látta el feladatait, így számára tényleges munkavégzés nélkül utaltak ki több millió forint munkabért.

"A vádlottak a kht. kihelyezett, önálló elszámolású egységeként működő egészségügyi központ gazdasági tevékenységét átláthatatlanná tették, folyamatosan megsértették a pénzügyi és számviteli fegyelemre vonatkozó szabályokat, az évek alatt összesen 30 millió forint kárt okoztak, részben a vállalkozó orvos cégének, részben pedig az anyavállalatként működő kht.-nek" - közölte az ügyész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását