2024. április 25. - Márk

Medúzák gyilkoltak

Medúzák özönlötték el az egyetlen észak-írországi lazactelepet, ahol a teljes, több mint százezres halállomány elpusztult a csalánozók szúrásaitól és az invázió okozta stressztől.
2007. november 22. csütörtök 13:30 - Hírextra
A brit BBC értesülése szerint a Northern Salmon vállalat vesztesége megközelíti az egymillió fontot (356,8 millió forint). Az apró világítómedúzák (Pelagia noctiluca) egy hat négyzetkilométeres, 10,5 méter mély területet rohamoztak meg, az ostrom hét órán át tartott. A dolgozók ugyan megpróbálták megmenteni a lazacok ketreceit, de a puhatestűek mennyisége ezt lehetetlenné tette.

"Ilyet még soha életemben nem láttam" - mondta a cég vezetője - "a tenger csak úgy vöröslött a medúzáktól, és megmozdulni nem lehetett tőlük".

A haltenyésztő-vállalat számára az áradat valóságos katasztrófa: számításaik szerint legalább két évre van szükség a kár megtérüléséhez.

A kocsonyás állatok tömeges és hirtelen megjelenésére egyelőre még nem találtak magyarázatot a szakemberek, de a mezőgazdasági minisztérium vizsgálóbizottságot állított fel a történtek kivizsgálására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását