2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Kék Vonal 15 éve működik

A Kék Vonal 15 éve működő, ingyenes segélytelefonja, a 06 80 505000 november 22-től éjjel-nappal, az ország minden pontjáról hívható. A Gyermek és Ifjúsági Telefonszolgálat képzett szakemberei bármilyen kis, vagy nagy ügyben fogadják a gyerekek és 24 év a
2007. november 22. csütörtök 17:44 - Hírextra
A hívó anonim maradhat; a szolgálat gyerekközpontú, nem ítélkező és nem diszkriminál. A Kék Vonal arra vállalkozik, hogy meghallgatja a gyerekeket, bármit is szeretnének elmondani, és a hívó igényeinek, körülményeinek megfelelő megoldást segít találni.

A 06 80 505 000 ingyenes hívható telefonszámon a Kék Vonal gyerekeltűnési ügyekkel kapcsolatos hívásokat is fogad, akár az otthonát elhagyott gyerek telefonál, akár az eltűnt gyerek hozzátartozói. A Kék Vonal segíti a gyereket abban, hogy biztonságba kerüljön, illetve hogy megoldódjanak azok a gondok, amik miatt úgy érezte, el kell hagynia az otthonát. A szülőknek, hozzátartozóknak lelki támaszt, gyakorlati segítséget, a hatóságokkal való kapcsolattartás segítését kínálja a Kék Vonal, illetve a gyerek megkerülése után a családi kapcsolatok helyreállításában való közreműködést.

Új szolgáltatás az "Üzenj haza", amelyet ugyancsak a 06 80 505 000 telefonszám hívásával vehetnek igénybe olyan gyerekek és fiatalok, akik valamilyen okból elmentek, elszöktek otthonról, de szeretnének üzenetet küldeni a hozzátartozóiknak, gondozóiknak.

A Gyermek és Ifjúsági Telefonszolgálat mellett a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány szolgáltatása a Szakember – Szakember Vonal, amelyet gyerekekkel hívatásszerűen foglalkozó szakemberek hívhatnak anonim módon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását