2024. május 5. - Györgyi

Uniós követek gyűlése

Az utóbbi években szokássá vált, hogy annak az országnak a nagykövete, amelyik az Európai Unió Tanácsa soros elnökségét adja, a többi uniós ország nagykövetét elviszi egy magyar városba; ennek során Portugália nagykövete ezúttal szerdán Debrecenbe hívta v
2007. november 21. szerda 18:39 - Hírextra

A nagyköveteket előbb Kósa Lajos polgármester tájékoztatta a cívis város életéről. Egyebek mellett elmondta, hogy elsősorban a magas hozzáadott értéket képviselő iparágak és szolgáltatások meghonosítását támogatja a város. Kósa Lajos kiválónak nevezte Debrecen megközelíthetőségét, s elmondta, hamarosan menetrendszerű járatokat indítanak a debreceni repülőtérről.

A polgármester utalt a cívis város kulturális szerepére. Elmondta, hogy a Bartók kórusverseny Európa-díjat kapott, s bejelentette, hogy a Debreceni Zsidó Hitközség vezetőivel megállapodtak abban, hogy jövő februárban hagyományteremtő szándékkal zsidó téli fesztivált rendeznek Debrecenben.

Beszélt a polgármester a Kölcsey Központról, amely iránt már túlkereslet van, s a Modem művészeti galériáról, amely 2008-ra nullszaldóssá válik.

Kósa Lajos végezetül arról szólt, hogy Debrecenben politikai háttértől függetlenül erős a lokálpatriotizmus, az összefogás, fontos kérdésekben. A polgármester példa értékűnek nevezte az önkormányzat és a Debreceni Egyetem (DE) kapcsolatát.

Az uniós nagykövetek ezután az egyetemre látogattak, az intézményt előbb Fésüs László rektor mutatta be, majd fórum keretében találkoztak a vezető diplomaták az egyetem oktatóival és hallgatóival.

A nap folyamán meglátogatták az Alföldi Nyomdát, illetve felkeresték az orvoscentrumot, ahol megismerkedhettek az Auguszta-programmal, az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb egészségügyi beruházásával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását