2024. május 6. - Ivett, Frida

Nemzetközi alapítvány építkezne a lovas bázis helyén

Down-kóros gyerekeknek építene rehabilitációs intézetet egy nemzetközi alapítvány Somogysárdon, az Országos Rendőr-főkapitányság nyáron felszámolt lovas bázisának helyén. A külföldi befektetők már többször jártak a helyi önkormányzatnál, és bemutatták a l
2007. november 20. kedd 07:29 - Hírextra
A lovas bázis felszámolása óta biztonsági őrök vigyáznak a Somogysárd központjában álló kastélyra, és a hozzá tartozó parkra. A helybeliek szerint az üres épületek napról napra pusztulnak. Az elbocsátott 70 ember közül sokan még mindig nem találtak munkát. A polgármester azonban reménykedik. Az önkormányzatot látványtervekkel kereste fel egy osztrák-német-francia alapítvány. A nemzetközi szervezet Down-kóros gyerekeknek építene 750 férőhelyes rehabilitációs intézetet a lovas bázis helyén.

A befektetők építenének egy 100-150 férőhelyes szállodát is, ahol a beszoktatási idő alatt tudnák fogadni a hozzátartozókat - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának Csikós Nagy Márton polgármester.

A helyi önkormányzat támogatná a beruházást, leginkább azért, mert a tervezett rehabilitációs intézet és biofarm a környék legnagyobb foglalkoztatója lenne. A polgármester úgy tudja, hogy a gyógyközpontban háromszáz egészségügyi és több száz mezőgazdasági dolgozó kaphatna munkát. Csakhogy az ingatlan egyelőre az államé. Az önkormányzat kérte, de még nem kapta meg a tulajdonjogot, így a reménybeli befektetőkkel csak feltételesen tárgyalhatnak a településen.

Mindenesetre a lótenyésztés újraindításában már nem is reménykednek a helybeliek. Hogy lesz-e nemzetközi rehabilitációs intézet az egykori lovas bázis helyén, az legkorábban jövő tavasszal derülhet ki.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását