2024. július 17. - Endre, Elek

A PeCsában a Depeche Mode billentyűse

A világhírű Depeche Mode zenekar zenei atyja, Andy Fletcher látogat Magyarországra egy DJ-szett erejéig november 24-én, szombaton. A DM billentyűse egyszemélyes műsorával örvendezteti meg a Petőfi Csarnok közönségét.
2007. november 20. kedd 11:01 - Hírextra
Andy Fletcher DJ-szettjével másod ízben látogat Magyarországra, miután 2004-ben már járt itt. A Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub talán a világ legnagyobb Depeche Mode-rajongói klubja; 1987 szeptemberében alakult és havonta tartja összejöveteleit. A klub ez évben ünnepelte 20. születésnapját és már túl van 250 sikeresen lebonyolított rendezvényen.

A buli keretében fellép még a magyar elektronikus underground szcéna néhány jeles képviselője, Tigrics, Detective Kelly és Gustee személyében.

Andy Fletcher november 24-én egy DJ Set erejéig ismét Magyarországra látogat
Az underground hősökből halhatatlan legendává avanzsáló Depeche Mode 25 éves múltja dacára, továbbra is az egyik legimádottabb együttes marad(t). A múlt évben lezajlott teltházas, világot átölelő turné-diadalmenet mind a rajongók, mind pedig a kritikusok körében elképesztő elismerést vívott ki. A 2005/06-os koncerteket 2,5 millió rajongó látta élőben, 30-nál is több országban. Eközben az együttes tizenegyedik stúdió albumának eladása ('Playing The Angel') meghaladta a 2,5 milliós eladási szintet, és mintegy tizennyolc országban lett No.1.

Az 1981-ben alakult Depeche Mode - Dave Gahan, Andy 'Fletch' Fletcher és Martin Gore - összesen több mint 400 hetet töltött el az angol slágerlistán, amellyel folyamatosan kritikusok elismerését vívja ki, szerte a világon. Az együttes valaha megjelentetett összes albuma bejutott a UK Top 10-be.

Mialatt Martin Gore (gitáros/billentyűs) jól megérdemelt pihenését tölti, illetve Dave Gahan (énekes) második szóló albumának várható sikerét élvezi, addig Andy Fletcher (billentyűs) DJ turnéra indult. A nyári hónapok a tengerparti országok (Olaszország, Spanyolország, Görögország) látogatásával teltek. Az ősz meghozta Andy számára az első Dél-Amerikai (Brazília, Argentína, Peru) fellépéseket, illetve a Kelet-Közép-Európai (Bulgária, Románia, Csehország, Szlovákia, Magyarország) régióba is elrepíti.

Andy Fletcher DJ Setjével másod ízben látogat Magyarországra. 2004-es szereplését csakúgy, mint a mostani fellépést is a The H DM FC védnökségével sikerült tető alá hozni. A Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub talán a világ legnagyobb Depeche Mode rajongói klubja, amely 1987 szeptemberében alakult és havonta tartja összejöveteleit. A Klub ez évben ünnepelte 20. születésnapját, és már túl van 250 sikeresen lebonyolított rendezvényen. A 275 ezer rajongónál is több látogatót fogadott Klub a Petőfi Csarnokban tartja összejöveteleit.

A Petőfi Csarnok saját rendezvényeként, büszkén mutatja be november 24-én, szombaton a 2007-es esztendő ’electro nite’ buliját, amelynek fő DJ fellépője Andy Fletcher, a Depeche Mode alapító tagja. Az ’electro nite’ keretében fellép még a magyar elektronikus underground szféra néhány jeles képviselője; Tigrics (Live Act), Detective Kelly (DJ Set) és Gustee (DJ Set) személyében.

Bereznyei Róbert, alias Tigrics kísérletező, pszichedelikus zenéit az elmúlt 5 évben már nem csak a magyar, hanem a nemzetközi közönség is megismerhette. Az esemény méltó lemezbemutatóként szolgál a nemrégiben napvilágot látott ’Wesztes’ című új album számára. Detective Kelly a Megaherz underground DJ csapat oszlopos tagja, míg Gustee a The H DM FC legénységének képviseletében szórakoztatja majd a közönséget.

Jegyelővétel az ismert országos jegyirodákban, a Petőfi Csarnok jegypénztárában és a Metro-Nóm Hanglemezboltban október 12-től, 4.900,- Forintos áron. Figyelem, az elővételi jegyek száma korlátozott, értékesítésük november 16-ig tart. A szervezők a kényelmes és igényes szórakozás megteremtése érdekében 2.000 főben maximalizálták a kiadható jegyek számát.

PETŐFI CSARNOK: electro nite 2007
2007. november 24., (szombat) 22:15-04:30
DJ Set >>> Andy Fletcher (Depeche Mode) /UK/
Tigrics /H/, Detective Kelly /H/, Gustee / H/
Elővételi jegyár: 4.900,- Ft
Jegyár aznap: 5.900,- Ft
Kisterem 1: '80-as, '90-es évek party
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását