2024. április 26. - Ervin

Hargitay András a Hall of Fame-ben

Hargitay András is bekerül az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő Hall of Fame, a vizessportok - így az úszás és a vízilabda - hírességeit befogadó csarnok tagjai közé. Ez a LEN, az európai szövetség honlapjának egyik híréből derül ki.
2007. november 19. hétfő 13:41 - Hírextra
Az egykori világbajnok Széchy Tamás-tanítvány egyike annak a négy európai kiválóságnak, akit hivatalosan a jövő év július 6-án, a szokásos ceremónia keretében iktatnak be a földkerekség legjobb úszóinak emléket állító múzeum "lakónévsorába". Mellette az öreg kontinensről a horvát vízilabdázó Perica Bukicot, a belga úszó Fred de Burghgraevét és a holland hosszútávúszó Herman Wilemsét éri ugyanez a megtiszteltetés. A 2008-as választottak között van még öt további híresség: az amerikai úszóedző Jon Urbanchek, a szintén amerikai úszó Anita Nall és szinkronúszó Jill Savery, illetve az ausztrál vízilabdázó Debbie Watson és honfitársnője, a vízi maratonista Shelley Taylor Smith.
Hargitay András a vegyesúszás specialistájaként ért el világcsúcsot, nyert 400 méteren kétszer is vb-aranyérmet (1973, 1975). Négy Európa-bajnoki elsőség is fűződik nevéhez, olimpián pedig harmadik helyezés volt a legjobbja, amelyet az 1972-es, müncheni ötkarikás játékokon ért el 400 m vegyesen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását