2024. április 27. - Zita

Török apa, magyar anya, szerb bíróság

Nincs lehetőség arra, hogy a drogügybe keveredett Mehmet Karcsi édesanyja és férje ellen Magyarországon folytassák le az eljárást, ügyükben mindenképpen Szerbiában döntenek. Ügyvédjükkel most éppen azt próbálják bizonyítani, hogy valaki az autójukba csemp
2007. november 18. vasárnap 15:40 - Hírextra
A házaspár egyébként jelenleg egy bírósági fogdában van, ügyvédjük szerint az állapotok korrektek.Nincs lehetőség a kiadatásra, tehát Mehmet Karcsi édesanyja és férje ügyében biztosan a szerb igazságszolgáltatás fog dönteni - mondta el a Független Hírügynökségnek Radován Cvejity, a pár ügyvédje. Mint mondta: most azt próbálják bizonyítani, hogy valaki becsempészte autójukba a kábítószert. Gyanújuk szerint ehhez Mehmet Karcsi édesapjának fűződne érdeke, hogy így nyerje meg kisfia fellett a felügyeleti jogot.
Az ügyvéd elmondta: gondolkoznak azon, hogy a férfit beidézzék az ügyben, ez azonban elég körülményes dolog. Hiszen ha az édesapa megtagadja, akkor nincs jogi lehetőségük, hogy akár kényszerrel is elővezettessék.

Radovan Cvejity beszélt arról is, hogy a pár jelenleg a szabadkai kerületi bíróság fogdájában van, ahol az állapotok korrektek. A magyar konzulátus képviselői rendszeresen bejárnak az édesanyához és férjéhez, akiknek a fogvatartás körülményeire nincs kifogásuk.

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy beszélt a gyámhatóság képviselőjével, aki elvileg hétfőn dönt arról, hogy Mehmet Karcsit és féltestvérét kinél helyezzék el. Egyelőre úgy tudni, a hatóság azon gondolkozik, hogy valamelyik nagyszülő felügyeletére bízza a gyerekeket. Az édesanya ebbe jelenleg nem szólhat bele, hiszen elég körülményes dolog lenne a gyámhatóságnak kikérni tőle véleményét.

Mehmet Karcsi édesanyját és férjét kedden vették őrizetbe Szerbiában, mert a vámosok 80 darab extasyt találtak autójukban. Az eljáró kerületi bíróság vizsgálóbírója csütörtökön előzetes letartóztatást rendelt el 30 napra. Bár lehetőség lenne óvadék esetében a szabad védekezést kérni, az ügyvéd azt mondta, hogy egyelőre ezzel várnak addig, míg egyre több dolog mutat majd a pár ártatlanságára.

Az édesanya akkor vált ismertté, amikor egykori férje, Mehmet Tüysüz közös gyermeküket 2004 júliusában hamis útlevéllel kicsempészte az országból. A 10 éves Mehmet Karcsit április 8-án hozta haza egy alapítvány segítségével édesanyja Isztambulból. Később Magyarországra érkezett az apa is, akit őrizetbe vettek, majd elítélték. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott embercsempészet, közokirat-hamisítás és kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását