2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem is tudtak róla, hogy sztájkolni fognak?

A BKV szerint a szakszervezeti tagok nem tudnak arról, hogy sztrájkot hirdetett keddre a közlekedési társaságnál két érdekképviselet - derül ki a BKV közleményéből, amelyet a szombati érdekegyeztető tárgyalás után adtak ki. Az egyeztetést hétfőn folytatjá
2007. november 17. szombat 19:22 - Hírextra
A BKV rövid közleménye szerint a szombati egyeztetésen kiderült, hogy a szakszervezeti tagok nem tudtak a készülő sztrájkról. A tervezett munkabeszüntetésnek nincs jogalapja, a felhívásban szereplő indokok nem léteznek, a szakszervezeti vezetők önérdekből akarják a sztrájkot. Hétfőn ennek ellenére a megegyezésre fognak törekedni, hogy a fővárosi tömegközlekedés ne kerüljön veszélybe - zárul a közlemény.

A CINASZ Budapesti Közlekedési Szakszervezet vezetője a Független Hírügynökségnek cáfolta, hogy a szakszervezeti tagok nem tudnak a keddre tervezett sztrájkról. Nemes Gábor azt mondta: nem tudja, mire alapozza álláspontját a BKV menedzsmentje, de valószínű, hogy a szombati közleménnyel el akarta terelni a közvélemény figyelmét a közlekedési társaság valós problémáiról.

A szakszervezetek a tervezett létszámleépítések, a romló munkakörülmények és a tervezett járatritkítások miatt akarnak sztrájkolni kedden, 2 órán át. A munkabeszüntetést a CINASz Budapesti Közlekedési Szakszervezet és a BKV Fürst Autóbusz Szakszervezet hirdette meg. A két érdekképviselet a közlekedési társaság körülbelül 12 ezer dolgozójából 2500-at tömörít, döntően autóbusz-vezetőket és fizikai dolgozókat, de más beosztásban dolgozók is vannak közöttük.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását