2024. április 28. - Valéria

Zavarok a Kenedi-bizottság munkájában

Néhány hétig tart csak az SZDSZ türelme, ugyanis a liberálisok úgy látják, nem mindenki érdekelt abban, hogy az ügynökügyben létrejött Kenedi-bizottság befejezze a munkáját - írta a pénteki Népszava.
2007. november 16. péntek 09:06 - Hírextra

A szaklevéltár megtagadta a testülettől, hogy tagjai betekintsenek a náluk tárolt átadási jegyzékekbe, a nemzetbiztonsági bizottság pedig az adatvédelmi biztoshoz fordult azzal a kérdéssel, hogy a testület kezelhet-e személyes adatokat - sorolta a lap a bizottság munkáját megnehezítő fordulatokat.

"Egyértelműen látszik, nem mindenki érdekelt abban, hogy a Kenedi-bizottság befejezze a munkáját" - mondta el a Népszava kérdésére válaszolva az SZDSZ koalíciós államtitkára, miért állította, hogy zavarok vannak a testület működésében. Horn Gábor ugyanakkor nem szerette volna megnevezni, hogy kik akadályozzák a munkát, így csak annyit jelzett: folyamatos küzdelmek és komoly viták vannak arról, hogy a bizottság mikor és mihez férhet hozzá.

A nemzetbiztonsági bizottság liberális tagja szerint türelmük még néhány hétig tart. Ha a Kenedi-bizottság a következő időszakban is azt jelzi, hogy nem kap kellő segítséget feladata ellátáshoz, akkor felmerül a kérdés, hogy van-e értelme egyáltalán működtetni - jelentette ki a lapnak Gulyás József. A politikus hozzátette: ha ez bekövetkezne, akkor a törvényi szabályozást kell újragondolni, de ehhez szükség van a parlamenti többségre is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását