2024. április 20. - Tivadar

Olcsó konkurenst kap a Volán

Már rajtra kész az Orangeways: az új, menetrend szerinti buszjáratokat üzemeltető cég november 26-án jelenik meg a hazai személyszállítási piacon - írta a pénteki Népszabadság.
2007. november 16. péntek 08:45 - Hírextra

Az egyelőre nemzetközi forgalomban közlekedő Orangeways mögött a leggazdagabb magyar üzletemberek között számon tartott Kedves Ferenc befektetőcége áll. A "fapados" árakkal működő vállalat hamarosan a Volán-társaságoknak is kesztyűt dob - olvasható a cikkben.

Már megérkeztek Magyarországra a társaság autóbuszflottájának első tagjai. Kovács Miklós vezérigazgató a lapnak elmondta: egyelőre nyolc BOVA Magic busszal indulnak, ám már jövő tavaszra megrendelték a következő "szállítmányt", akkor 12 járművel bővül flottájuk.

A tervek szerint november 26-tól Prágába és Kolozsvárra indulnak naponta a járatok. Rá következő héttől indul a krakkói busz, majd újabb egy hét múlva Bécs és Munkács is felkerül a célállomások közé. A buszok megállóhelyeit külföldön a belvárosi autóbusz-állomásokon jelölték ki, míg Budapesten ez a Népligetben lesz. Utóbbi helyen alakítják ki a forgalmi központot is, az épületet a BKV-tól bérlik.

A vezérigazgató hozzátette, hogy az újabb buszok megérkezése után azonnal bővítik az útirányok számát, így tavasztól már Marosvásárhelyre, Aradra, Splitbe, Ljubjanába, Milánóba és Amszterdamba is lehet utazni.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását