2023. március 23. - Emőke

Az atomemberek is tiltakoznak

A paksi atomerőmű legnagyobb érdekvédelmi szervezete, a Paksi Atomerőműben Dolgozók Szakszervezete (PADOSZ), valamint két további szervezet, a Munkástanács és a Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete (MÉSZ) döntése értelmében a munkavállalók részt vesz
2007. november 16. péntek 13:05 - Hírextra
A PADOSZ bizalmi testülete még csütörtökön este, egyhangúan úgy döntött, hogy csatlakozik a felhíváshoz, s ennek formáját a Parlament előtti demonstráción való részvételben határozta meg, hasonlóan döntött a Munkástanács és a MÉSZ is - közölte Lőrincz László.

A döntés indoklásául elmondta: a szakszervezetek nem maradhatnak tétlenek tagjaik szociális és jóléti problémáit illetően. Hogy a kedvezőtlen helyzetből a munkavállalók kimozduljanak, helyénvaló, hogy a szakszervezet országos ügyekben is megszólaljon.

A meghirdetett célok közül Lőrincz László kiemelte a nyugdíjszámítás változását, a korkedvezményes nyugdíj tervezett plusz adóztatását, a számítás pontatlanságait. Mint hozzátette, ez ügyben az erőműben is folynak a tárgyalások a munkáltatóval.

A demonstrációra felutazók számát még nem tudta meghatározni, a jelentkezés határideje ugyanis kedden jár le. Buszokat azonban már rendeltek - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását