2023. március 23. - Emőke

Rejtvénymaraton

Nyolc ország versenyzőinek részvételével nyolcadik alkalommal rendezik meg a 24 órás rejtvényfejtő maratont szombaton 11 órakor Budapesten, a Hotel Bentában. István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) elnöke az MTI-nek elmondta: a 35 ver
2007. november 15. csütörtök 12:18 - Hírextra

A versenyzők Németországból, Angliából, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Szerbiából, Romániából és Horvátországból érkeznek és ott lesznek a 16. rejtvényfejtő-világbajnokság magyar válogatottjának a tagjai is. Versenybe száll Madarassy Pál is, aki idén októberben megnyerte a brazíliai világbajnokságot.

Megméretteti magát a tavalyi 24 órás verseny horvát győztese, Goran Vodopia is.
A versenyzők szombaton 11 órától vasárnap 11 óráig összesen 13 darab, 100 perces feladatsort oldanak meg, két feladatsor között pedig mindössze 10 perces szünetet tartanak.

A feladatsorok közös jellemzője, hogy matematikai-logikai jellegűek, hiszen a világversenyen is nyelv- és kultúrasemleges feladatokat kell megoldani. A versenyen például olyan logikai rejtvényeket kell megfejteni, mint a Magyarországon is népszerű sudoku - mondta István György.

A verseny eredményhirdetése vasárnap délben lesz.

A magyar válogatott az októberi, Rio de Janeiróban megrendezett 16. rejtvényfejtő-világbajnokságon a nyolcadik lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását