2024. május 2. - Zsigmond

Hamarosan téli fesztivál

Nemzetközi betlehemes találkozó és jégszobrász verseny színesíti a rangos koncertek sorát a győri téli fesztiválon, amelyet november 28. és december 31. között tartanak a Rába-parti városban - mondta a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón
2008. november 13. csütörtök 19:48 - Hírextra
Közlése szerint a december 12. és 14. között megrendezendő betlehemes találkozón a hazai együtteseken kívül bukovinai, kárpátaljai és erdélyi csoportok lépnek fel. Programjukhoz kapcsolódik a jégszobrász bemutató, amelyen az alkotók jégbe faragják a betlehemi történet szereplőit, ezzel járulva hozzá a karácsonyváró időszak, az advent hangulatához.

A téli fesztivál programjának gerincét azonban a koncertek alkotják, amelyek között a klasszikus és a könnyűzene kedvelői egyaránt megtalálják az ízlésüknek megfelelő műsorokat.

A programfolyamból Csurák Erzsébet kiemelte a Győri Filharmonikus Zenekar és több helyi kórus közös koncertjét, amelyen bibliai ihletésű zeneműveket szólaltatnak meg december 18-án. Két nappal később Edvin Marton hegedűvirtuózt hallgathatják meg az érdeklődők. Palya Bea december 14-én, a Ghymes együttes december 16-án lép fel. A Kispál és a Borz november 28-án, a Pál Utcai Fiúk december 12-én ad koncertet.

A zenei programokat színházi estek egészítik ki. A Diótörő című mesebalettet december 20-án és 21-én a győri balettiskola növendékei adják elő. Gurney Szerelmes levelek című darabját pedig Hernádi Judit és Gálffi László viszi színre Mácsai Pál rendezésében december 22-én.

Megannyi derűs időtöltés várja a gyermekeket is. Ezek közül Bozsoky Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte a mesebuszt, amely kézműves játszóházzal, ügyességi játékokkal, filmvetítéssel várja a legkisebbeket. A buszt az ügyes kezű gyerekek fogják karácsonyi díszekkel széppé varázsolni - tette hozzá.

A programok 80 százaléka ingyenes, sok közöttük a szabadtéri rendezvény - hangsúlyozta Bozsoky Zoltán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását