2024. március 29. - Auguszta

Bezöldült a VW up!

Két hónapon belül a harmadik up! változatot mutatja be a Volkswagen. A legfrissebb típus új technikai megoldásaival és zéró emissziójával keltheti fel az érdeklődést.
2007. november 15. csütörtök 14:48 - Hírextra
Minden jel szerint komolyan gondolja a Volkswagen, hogy a miniautóké a jövő. A Frankfurtban bemutatott up! és Tokióban látott space up! után a németek most egy újabb változatot lepleztek le.

A space up! blue valóban különleges modell, meghajtásáról ugyanis egy elektromotor és egy tüzelőanyag-cellás rendszer gondoskodik. A lítium-ionos akkumulátorokkal támogatott rendszer hatótávolsága bő száz kilométer, amivel abszolút megfelelő lehet a mindennapi városi használatra. A VW új üzemanyag-cellás rendszere ráadásul jóval könnyebb a korábbiaknál, a hátsó ülés alatt megbúvó lítium-ionos akkumulátoroknak hála pedig a tanulmány önsúlya mindössze 1090 kilogramm. Ez a 3,68 méteres hossz függvényében ugyan még mindig nem nevezhető kevésnek, a hasonló meghajtással szerelt járművek között azonban így is az élvonalban.



Ahhoz képest, hogy a space up! blue még csak tanulmány, egészen részletes információval szolgálnak róla a németek. Ezért tudhatjuk, hogy az orrában egy 60 lóerős villanymotor dolgozik, amely 10.000 ford./percnél adja le teljesítményét. Az elektromotor nyomatéka konstans 120 Newtonméter, így 13,7 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy álló helyzetből 100 km/órás sebességre gyorsuljon, maximum pedig 120 km/h-val képes haladni.

Arról persze szó nincs, hogy az autót el is kezdik gyártani, hiszen jelenleg vélhetően még nagyon drágán tudnák csak adni. Jövő tavasszal viszont már a szériaérett up!-ot csodálhatjuk meg a Genfi Autószalonon, a tervel szerint pedig a jelenlegihez igen hasonló változat 2011-ben kerülhet piacra.
Forrás: A5.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását