2024. május 2. - Zsigmond

Útlezárás Kőbányán?

Útlezárással akar tiltakozni a kőbányai Pongrác út környékének lakossága, ha a Fővárosi Polgármesteri Hivatal továbbra sem tesz semmit annak érdekében, hogy a fővárosban a Könyves Kálmán körútról érkező kamionok is a vasúti híd alatt haladhassanak tovább
2007. november 14. szerda 11:46 - Hírextra
A Könyves Kálmán körút-Hungária körút felújítása során a Lágymányosi-híd felé vezető útpályánál biztosították a kamionforgalomhoz szükséges magasságot a vasúti híd alatt, visszafelé viszont a magasabb járművek már nem férnek el, és ezért kerülőt kell tenniük a Pongrác út felé. Ezzel a körülbelül tíz kilométeres kerülőúttal ellehetetlenítik a régebben csendes kőbányai városrész lakóinak helyzetét. Óránként 50-90 kamion halad át itt, ami sokszor összefüggő kamionsort alakít ki - foglalta össze Agócs Zsolt, hozzátéve: a Könyves Kálmán körút-Hungária körút felújítása előtt még mindkét oldalon elfértek a kamionok.

Évek óta próbálják meg elérni a fővárosnál eredménytelenül, hogy a Budapest kezelésében lévő Könyves Kálmán körút-Hungária körút szakaszán oldják meg ezt a problémát, s vezessék el a vasúti híd alatt a kamionforgalmat. Most már megelégelték az időhúzást, és a helyi lakosság útlezárást fontolgat tiltakozása kifejezéséül.

Fónagy János, a Fidesz-frakció országgyűlési képviselője is részt vett a sajtótájékoztatón és elmondta: nem egészen 20 centiméteres szintkülönbség miatt nem férnek át a kamionok a vasúti híd Hungária körút felé vezető szakasza alatt. Mint mondta, szerinte megoldás lehetne az útpálya mélyítése, úgy, mint a másik oldalon, vagy az is, ha a vasúti hídon egy használaton kívüli szolgálati sínpárt megszüntetnének, és a hídélt beljebb vinnék.

Agócs Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: az útpálya mélyítéséhez a közművezetékek felmérésére már rendelkezésre áll egymillió forint, s ez a munka hamarosan elkezdődik, de a kiviteli terveket a fővárosnak kellene elkészíteni.

Arról nem tud, hogy per indult volna a tervezők vagy a terveket jóváhagyók ellen amiatt, hogy egy ilyen fontos útszakaszon az egyik oldalon biztosították a kamionforgalmat, a másik oldalon pedig nem.

A helyi önkormányzati képviselő szerint az sem jelent majd megoldást, ha elkészül az M0-s út további szakasza, mert a kamionforgalom egy része továbbra is a Könyves Kálmán körút – Hungária körúton halad majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását