2024. április 24. - György

Nők és esélyeik

A nők esélyegyenlőségéről, a családon belüli erőszak megakadályozásának fontosságáról beszélt April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete kedden Kaposváron, a Nők Kaposvárért civil szervezet által szervezett találkozón.
2007. november 14. szerda 07:14 - Hírextra
A nagykövet hangsúlyozta: egyetlen demokratikus berendezkedésű ország sem engedheti meg magának, hogy ne hasznosítsa a lakosság felét kitevő nők talentumát.

Hiszek abban, hogy a nők tudnak egymástól tanulni, ezért fontos, hogy legyen nők alkotta civil szerveződések, ahol meg tudják beszélni az őket foglalkoztató kérdéseket, kicserélhetik a tapasztalataikat - fogalmazott April H. Foley, aki elmondta: hazájában a nők munkahelyi előmenetele érdekében 2006-ban egy programot indítottak.

A családon belüli erőszakról szólva rámutatott: rendkívül fontos, hogy felhívják a figyelmet erre a problémára, s minél többet beszéljenek róla. Ez - álláspontja szerint - visszatartó erőt jelenthet. Az Egyesült Államok mélyen elkötelezett ennek, s minden más, nőket érintő erőszak megakadályozásában - tette hozzá.

April H. Foley jelezte: november 25-től - e napot az Egyesült Államok külügyminiszterének kérésére a Nők elleni erőszak megszüntetése napjának nyilvánították - az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége két héten át programokat szervez - közösen a Szociális és Munkaügyi Minisztériummal, a rendőrséggel és az ügyészséggel - , amelynek célja a figyelemfelhívás és megoldások felmutatása.

Az Amerikai Egyesület Államok nagykövete kaposvári látogatása során angolórát tartott egy középiskolában, s találkozott Szita Károly polgármesterrel.

A zárt körű megbeszélésről a városháza közleményt adott ki. E szerint az önkormányzat vezetője egyebek mellett azt kérte a nagykövettől, nyújtson segítséget a korábban Kaposváron jelentős beruházással megépült - amerikai megrendelésre is dolgozó - autóbuszgyártó üzem, a NABI újraindításában.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását