2024. május 5. - Györgyi

Az internet atyja a cenzúra ellen

Az internetes cenzúra értelmetlen és jogsértő lenne, mert az internet nem okolható a társadalmi bajokért - mondta a minap Vint Cerf, az internet atyja a BBC 4-es Rádiójának műsorában.
2007. augusztus 30. csütörtök 19:54 - Hírextra
Vint Cerf szerint az internet szigorú ellenőrzése rendkívül kétes vállalkozás lenne, és sértené a szólásszabadságot. Nyilatkozatára azután került sor, hogy az angol konzervatív párt kifejezte álláspontját, miszerint korlátozni kellene a fiatalok hozzáférését brutalitást bemutató honlapokhoz - olvasható a BBC News honlapján.

Cerf szerint jóformán mindaz, ami az interneten megjelenik, a társadalmat tükrözi. "Ha felmerül egy probléma a tükörben, akkor nem a tükröt kell kijavítani, hanem magát a problémát kell orvosolni. A társadalom tagjainak együttes erővel kell orvosolniuk a világhálón megjelenő problémákat, de megszüntetni bizonyos folyamatok tükröződését, nem vezet sehova" - mondta Vint Cerf.

A világháló guruja a hetvenes években alkotta meg az internet működésének alapját képező TCP/IP protokollt, a nyolcvanas években az első kereskedelmi email-rendszert, majd 1992-ben ő volt az Internet Society (ISOC) nevű világszervezet alapítója és első elnöke. Jelenleg a bolygóközi kommunikáció szabványán dolgozik, 2005 óta pedig a Google internetes cég alelnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását