2024. május 7. - Gizella

Költözik az Elvis múzeum

Az Elvis Él nevű múzeum: új tulajdonosa Missouriból a Mississippi államban fekvő Tupelóba, Elvis Presley szülővárosába költözteti az intézményt. Andy Key az eBay aukciós internetoldalon vásárolta meg 8300 dollárért (1,4 millió forint) a múzeum valamennyi
2007. november 14. szerda 15:30 - Hírextra
Az új tulajdonos elmondta, azért választotta Tupelót, mert szeretné, ha a múzeum tiszteletteljes kiegészítése lenne az Elvis szülővárosában lévő turisztikai látványosságoknak.

"Ha Elvis el szeretne jönni a megnyitóra, nyilván el is fog jönni" - mondta Andy Key, aki szeretne némi időt az ötletgazdával, a ma 81 éves baptista lelkésszel, Bill Beenyvel eltölteni, hogy minél többet megtanulhasson abból, amit Elvis Presleyről tud.

Elárulta azt is, hogy már többen meg akarták venni tőle a gyűjteményt, s az eddigi legmagasabb ajánlat a 15 ezer dollár volt (2,5 millió forint).

Az Elvis Él Múzeum (internetes címe: www.theelvisisalivemuseum.com) ezidáig St. Louistól 85 kilométerre volt található, és egy mosodából alakította át Bill Beeny 1990-ben.

A relikviák közt található egy hangfelvétel, amelyen állítólag Elvis Presley beszél - jóval a halála után. Továbbá két DNS-vizsgálat eredménye: az egyik a 31 éves Elvistől származik, a másik a koporsójában fekvő tetemtől, ám a kettő Bill Beany múzeumigazgató szerint nem egyezik.
A múzeumban FBI-feljegyzéseknek mondott dokumentumok is találhatók, amelyek állítólag azt bizonyítják, hogy kapcsolat volt Elvis és a szövetségi nyomozóiroda között.

Az eredeti múzeumtulajdonos Beeny atya egyébként azért döntött az eladás mellett, mert mostantól rászorulóknak, nélkülözőknek akarja szenteli minden idejét és energiáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását