2024. április 19. - Emma

Horváth a reformról

Az egészségbiztosítási reform lényege, hogy az egészségbiztosítás működtetését új, egymással versengő szereplőkre, azaz az egészségbiztosítási pénztárakra bízza - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter az egészségbiztosítási törvény általános vitáján
2007. november 14. szerda 11:21 - Hírextra
A miniszter negyvenperces expozéjában kitért arra: a verseny két szinten valósul meg úgy, hogy egyrészről a pénztárak versenyeznek a biztosítottakért, másrészről versenyre kényszerítik az egészségügyi szolgáltatókat is.

Horváth Ágnes kiemelte: a társadalombiztosítás (tb) átalakításával alapvető cél az, hogy szűnjön meg a hálapénz. Hozzátette: a tb lényege, hogy kötelező benne a részvétel, a befizetés nem kockázatarányos, hanem kizárólag jövedelemarányos. A létrejövő egészségbiztosítási pénztárak olyan zárt körűen működő részvénytársaságok, amelyeknek alapítója és tulajdonosa a magyar állam, és amelyekben a magánbefektetők 49 százalékos tulajdoni részt szerezhetnek. A pénztárak 2008. január 15-ig jönnének létre, kezdetben 100 százalékos állami tulajdonban - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását