2023. január 30. - Martina, Gerda

Deutsch-Für hazudik?

Deutsch-Für Tamás minden egyes felvetése hamis, vagy csúsztatás. Kóka János az adott ügyben megtett mindent, ami jog szerint és erkölcsileg elvárható: szigorú szerződési feltételeket írt elő, majd azok megszegése után azonnal szerződést bontott az építkez
2007. november 14. szerda 14:56 - Hírextra
A vagyonvizsgálattal kapcsolatos Fidesz-kérés álszent és felesleges. Felesleges, mert Orbán Viktor kabinetfőnöke olyat kér a gazdasági minisztertől, ami már megtörtént, és aminek egyébként Orbán Viktor nem volt hajlandó alávetni magát - ezért álszent is egyben. Az APEH ugyanis a kormány valamennyi tagjánál, köztük természetesen a miniszterelnöknél és a gazdasági miniszternél is végezett vagyonosodási vizsgálatot, és mindent rendben talált.

A vagyonnyilatkozattal kapcsolatos felvetés durva csúsztatás. Köztudott, hogy nem a gazdasági miniszter, hanem cége építkezik. Kóka János vagyonnyilatkozatában tehát nem az ingatlannak, hanem a cégbeli részesedésének kell szerepelnie - szerepel is.

Ráadásul átlátszó Deutsch-Für Tamás érvelése amiatt is, hogy jogászként, aki a rendszerváltás óta parlamenti képviselő, illene tudnia: a gazdasági miniszternek országgyűlési képviselőként évente egyszer kell vagyonnyilatkozatot tennie. Az idén indult építkezés tehát egyébként sem szerepelhetne a tavalyi évről szóló, 2007. januárjában készült vagyonnyilatkozatban; a 2007-es évre vonatkozó nyilatkozatot pedig majd csak az év lezárása után, 2008-ban kell leadnia Kóka Jánosnak.

Ami pedig a hatósági vizsgálatokkal kapcsolatos kérést illeti, a sajtó híradásaiból a kabinetfőnökön kívül mindenki más tudja, hogy a vizsgálatok már meg is történtek. Éppen így derült ki, hogy az építkezésen az egyik alvállalkozó - annak ellenére, hogy Kóka János kifejezett kérésére ez a szerződésben is szerepelt - illegálisan alkalmazott munkásokat. A gazdasági miniszter, amint értesült erről, azonnal felbontatta a szerződést a fővállalkozóval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását