2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsány és Brown tárgyalnak

Magyarország és az Egyesült Királyság együtt fog működni az EU-n belül gazdasági, környezetvédelmi és biztonsági kérdésekben, derült ki hétfő délután, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Gordon Brown-nal folytatott első hivatalos megbeszélése után. A két korm
2007. november 13. kedd 07:20 - Hírextra
A háromnegyed órás tárgyalás befejeztével Gyurcsány Ferenc aláhúzta, hogy Magyarország elsőként fogja ratifikálni az EU-reformszerződését.

A két politikus ígérete szerint tovább kívánja erősíteni az EU vezető szerepét környezetvédelmi kérdésekben (még a Bali csúcstalálkozó előtt), sürgős lépéseket akar tenni a szegénység felszámolására, új lendületet adva az ENSZ millenniumi célkitűzéseinek. Brown és Gyurcsány egyetértettek abban is, hogy az EU-nak vezető szerepet kell játszania béke- és biztonsági kérdésekben is.

A magyar és brit kormányfő emellett tarthatatlannak nevezte Koszovó jelenlegi státuszát és annak sürgős, "halasztást nem tűrő" rendezésére szólított fel. A két politikus megvitatta országaik afganisztáni szerepvállalását is.

A magyar kormányfő egynapos látogatáson tartózkodik Londonban. A hétfői volt a két vezető első hivatalos megbeszélése Gordon Brown júniusi kormányfői kinevezése óta.

Gyurcsány Ferenc az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével, valamint a világ legnagyobb bankcsoportja, a Citigroup vezetőivel folytatott tárgyalásai után este előadást tart a világhírű London School of Economics gazdasági egyetemen, Magyarország a XXI. században címmel.


Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását