2024. április 20. - Tivadar

Szervereket foglaltak le a rendőrök

Felszámoltak a rendőrök egy internetes - úgynevezett - fájlmegosztó szerverparkot a napokban Budapesten és Pest megyében. Ennek az a lényege, hogy pénzért cserébe illegálisan le lehet tölteni - egyebek mellett - filmeket és zenéket. A rendőrök már lefogla
2007. november 12. hétfő 13:28 - Hírextra
Múlt csütörtökön a rendőrök több budapesti és Pest megyei lakásban tartottak házkutatást, a gyanújuk szerint ugyanis ezekről a helyekről üzemeltettek úgynevezett internetes fájlmegosztó szervereket. Ezeken olyan különféle filmek és zenék voltak, amelyeket csak engedéllyel lehetett volna terjeszteni. Bár ezek a papírok nem voltak meg, a szerverek üzemeltetői pénzért mégis engedték a letöltést bárkinek. A vevők a letöltés előtt több ezer forintot utaltak át egy magadott bankszámlára.

A házkutatások közben a nyomozók 30 számítógépet és számos winchestert - merevlemezt - foglaltak le. Azt még vizsgálják, hogy ezeken pontosan mik voltak és az illegális terjesztéssel mekkora kárt okoztak a gépek üzemeltetői. Az első adatok alapján ez az összeg meghaladja a 200 millió forintot.

A rendőrök eddig három ember ellen indítottak eljárást szerzői, vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását