2024. április 20. - Tivadar

Nyissák meg a munkaerőpiacot

A magyarországi munkaerőpiac teljes megnyitását kérte az Romániai Magyar Demokrata Szövetség a magyar kormánytól. Markó Béla RMDSZ-elnök hétfőn Kolozsváron tartott sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta: a Nagyszebenben, november 14-én tartandó közös román-m
2007. november 12. hétfő 16:05 - Hírextra
"Nem tudom, hogy elfogadják-e ezt a kérésünket, azonban a magyarországi munkaerőpiac román állampolgárok előtti tágabbra nyitása kapcsán mindenképp pozitív eredményre számítok" - mondta az RMDSZ elnöke.

Román állampolgároknak jelenleg 4 szakterületen, 254 szakmában lehet munkavállalási engedély nélkül is munkát vállalni Magyarországon, a közös kormányülésen ezt szeretnék még jobban kibővíteni.

A nagyszebeni közös kormányülésen szóba kerül majd a fejlesztési tervek összehangolása, valamint a két ország közötti, jelenleg használaton kívüli utak feljavítása is. Emellett várhatóan megállapodásokat írnak alá a vámügyi, az igazságügyi, a távközlési és a tanügyi együttműködésről. Ugyanakkor szándéknyilatkozatot írnak alá egy Budapest és Bukarest közötti nagy sebességű vasútvonal megépítésére.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását