2024. április 26. - Ervin

Jöhetnek a meleg lelkipásztorok?

Hétfőtől Norvégiában a luteránus egyház zsinata arról tanácskozik, engedélyezzék-e homoszexuálisok felszentelését. A rendkívül kényes kérdésben, amely akár egyházszakadáshoz is vezethet, pénteken dönt a 84 tagú vezető testület.
2007. november 12. hétfő 11:54 - Hírextra
A zsinat vezetője az AFP-nek azt mondta: fogalma sincs arról, hogyan alakul a szavazás, jelenleg 50-50 százalék a kérdéshez konzervatív, illetve liberális szemlélettel viszonyulók aránya.

A Lillestroem városában tartandó ötnapos tanácskozáson megvitatják, alkalmazhat és felszentelhet-e az egyház saját nemükhöz vonzódó nőket vagy férfiakat lelkipásztornak, diakónusnak, vagy kántornak. A tervezett végszöveg a kérdésben az utolsó szót a helyi vezetőknek adná: azok, akik úgy döntenek, továbbra is elzárkózhatnának homoszexuálisok alkalmazásától.

A konzervatívok az egyházszakadást sem tartják kizártnak, mert az ótestamentumi Mózes harmadik könyvének egyik versére (20:13) hivatkozva bűnnek tekintik az azonos nemhez való vonzódást.

A norvég lakosság 85 százaléka tagja a luterán egyházközösségnek, annál az egyszerű oknál fogva, hogy a tagságot a születéskor automatikusan megkapják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását