2024. április 25. - Márk

Hazám-díj hét személyiségnek

Újabb hét személyiségnek ítélték oda a Hazám-díjat, az elismeréseket szombaton adják át Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában - tájékoztatta a díjat gondozó XXI. Század Társaság az MTI-t.
2007. november 12. hétfő 08:34 - Hírextra

A társaság kitüntetését az idén Borbándi Gyula író, történész, a nyugati magyar emigráció kiemelkedő személyisége, Enyedi György geográfus, közgazdász, Garas Dezső színművész, Keserű Ilona festőművész, Sárosi Bálint népzenekutató, Szabó Magda író és Szécsényi Ferenc operatőr kapja - közölte Kocsis András Sándor, a szervezet elnöke és Ördögh Szilveszter, a kuratórium elnöke.
A 2000-ben alapított, elnevezésében József Attila Hazám című szonettkoszorújának címét kölcsönző díjakat immár hetedik alkalommal ítélték oda.

Az alapítói szándék szerint a társaság kuratóriuma évente olyan személyiségeket jutalmaz, akik a magyar közgondolkodásban, az ország tudományos, illetve kulturális és művészeti életében kiemelkedő tevékenységet folytattak, életművükkel Magyarországot szolgálták. A díjjal járó, József Attila alakját mintázó kisplasztika Varga Imre szobrászművész alkotása.

A XXI. Század Társaság a díjkiosztó ünnepséget megelőzően az idén is főhajtással tiszteleg József Attila sírjánál, a Fiumei úti temetőben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását