2024. június 12. - Villő

Azonnali kérdések órája

Puskás Tivadar (KDNP) felszólalásában példaként említett egy fővárosi kórházi esetet, amikor is a kórházban nem tudtak vérsüllyedést nézni, mert pénzhiány miatt nem volt meg hozzá a szükséges felszerelés.
2007. november 12. hétfő 20:51 - Hírextra
Véleménye szerint a kormány olyan helyzetet teremtett, hogy recseg-ropog az egészségügy szerkezete.

Feltette a kérdést: mikor szűnik meg az, hogy a kórházak logikátlan, a betegek gyógyulási esélyeit csökkentő megszorításokra kényszerülnek.

Kincses Gyula egészségügyi államtitkár közölte: a vérsüllyedés meghatározása nagyon olcsó rutinbeavatkozás. Az egyértelműen a helyi igazgatás kompetenciája, hogy hogyan gazdálkodja ki ezeket a rutinbeavatkozásokat - tette hozzá.

Katona Kálmán (MDF) arról beszélt, hogy az európai bizottság 2005 második felében kifogásokat emelt a termékdíjról szóló törvénnyel kapcsolatban.

Elmondta, hogy 2006 júniusában a bizottság ismét levelet írt a magyar környezetvédelmi miniszternek, mert kifogásolta a törvény közösségi jogsértő voltát. Hozzátette: a parlament azonban még mindig nem tudja azt, hogy miért sérti az uniós jogot a termékdíjról szóló törvény.

Feltette a kérdést Fodor Gábornak: miért nem válaszolt az Európai Bizottság termékdíjakról szóló törvénnyel kapcsolatos kifogásaira, és miért nem tájékoztatta a környezetvédelmi bizottságot sem.
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter azt válaszolta: az Európai Bizottság 2006 májusában valóban kötelezettszegési eljárást indított Magyarországgal szemben, mert szerintük a hazai termékdíjas szabályozás diszkriminatív a külföldiekkel szemben.

A minisztérium most indítja el a konzultációs folyamatot az ügyben - tette hozzá.

Bedő Tamás (MSZP) azt kérdezte a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától, hogy hogyan képzeli el a kormány a zöldségtermesztés fejlesztését, ha a zöldségpiacokon sincs rend.

Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: fontos, hogy a termelő és értékesítő szervezetek (tészek) megerősödjenek, mert akkor szerinte például az importáruk tekintetében csökkenne a piaci zavar.

Bebes István (Fidesz) a vasúti szárnyvonalak kormány által tervezett bezárása kapcsán azt mondta: a szakemberek jelentős része tiltakozik ellene. Kiemelte, hogy az EU vasútfejlesztésre rengeteg pénzt fordít.

Elmondta, hogy a minisztérium be akarja zárni azt a Körmend-Zalalövő vasútvonalat, melynek fejlesztésére a közelmúltban 100 millió forintot költött. Elmondta azt is, hogy az önkormányzat mindössze egy napot kapott arra, hogy döntsön arról: a szárnyvonalat önkormányzati kezelésbe veszi-e.

Kóka János gazdasági miniszter azt válaszolta: az említett szakaszon mindössze tizenkét utas utazik vonatonként. Tehát az utasok ezen a szakaszon is a volánbuszt választották - tette hozzá.
Mint mondta, a vonalnak elhanyagolható a nemzetközi közlekedésben betöltött szerepe.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását