2024. április 25. - Márk

A fogadósnő a Vidám Színpadon

A fogadósnő címmel tűzi műsorára a Vidám Színpad Goldoni vígjátékát, a Mirandolinát; a Novák Eszter rendezte előadás budapesti bemutatóját pénteken tartják - közölte a teátrum az MTI-vel.
2007. november 12. hétfő 08:22 - Hírextra

A Vidám Színpad társulata júliusban és augusztusban játszotta a darabot a Keszthelyi Nyári Játékokon, a Festetics-kastély parkjában, és a tatabányai Jászai Mari Színház közönsége is láthatta már az idei évadban az előadást.

Carlo Goldoni darabjának címszerepét Tóth Ildikó, Ripafratta lovagot Cserhalmi György alakítja.
"Vajon mi lehet érdekes a szép, vonzó fogadósnő történetében a mai közönség számára? Többet rejt-e magában, mint egy pörgő, majdnem vásári komédiát, ami arról szól, hogyan leckézteti meg a férfi nemet egy tűzről pattant lányka?" - olvashatóak a rendező szavai a Jászai Mari Színház honlapján.
Az összegzés szerint a történet könnyű és ártalmatlan játéknak indul. Mirandolinát a duzzadó életenergia, a hiúság és a győzni akarás kergeti bele a vadabb és vadabb játszmákba. Az előadás arra a kérdésre is keresi a választ, lehet-e büntetlenül játszadoznunk egymás és a magunk érzelmeivel.

A közleményben Kárpáti Pétert, az előadás dramaturgját idézik, aki a darabról szólva úgy fogalmazott: "(...) szerelmes férfiak röpködnek a fogadóban, mint lepkék a gyertyaláng körül. Egyetlen kivétel van csupán, Ripafratta lovag, aki a szép fogadósnőt észre sem veszi, és ez annyira felbosszantja Mirandolinát, hogy elhatározza: elcsábítja, kikészíti, térdre kényszeríti a híres nőgyűlölőt".

A két főszereplő mellett az előadásban Magyar Attilát, Schlanger Andrást, Mihályfi Balázst, Kovács Vandát, Borbás Gabit és Kárász Zénót láthatja a közönség. A jelmezeket Zeke Edit, a díszletet Khell Zsolt készítette, a produkció zenéje Lázár Zsigmond munkája.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását