2024. április 19. - Emma

Feketemunkást fogtak Kókánál

Rendőrök vittek el egy feketemunkást Kóka János gazdasági miniszter, SZDSZ-pártelnök épülő villájából szombaton, miután a munkaügyi ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi körözés alatt áll - közölte az Index internetes újság szombaton este. Az SZDSZ örül
2007. november 11. vasárnap 07:46 - Hírextra

Mint írták, a munkaügyi ellenőrök találtak be nem jelentett alkalmazottat és több román állampolgárságú munkásról is kiderült, hogy szerződés nélkül dolgoztak a Normafa utcában.
A cikk szerint a feljelentést a szomszédok tették, akikkel a gazdasági miniszter a szennyvízcsatorna építése miatt szeptember óta csatázik, mert a miniszter a szennyvízcsatornát - nem akarta költséges technológiával hegynek felfele vezetni - az alsó szomszédok belterületi bekötőútját felásva tudja csak rákötni a közművezetékre.

A lap hozzáteszi: Kóka János 2003 óta tulajdonosa egy cégen keresztül a Normafa utcától induló több mint 4000 négyzetméteres, erdővel borított teleknek.

Az MTI szombaton telefon többször is kereste Kóka Jánost, akit nem tudott elérni, helyette az SZDSZ sajtóosztálya reagált.

Kóka János nem felelős, ha a kivitelező alvállalkozói szabálytalanságokat követtek el - közölte az SZDSZ sajtóosztálya az MTI-vel.

Örülünk, hogy a munkaügyi hatóságok végezték a dolgukat és, ha szabálytalanságot találtak, akkor a hatályban lévő jogszabályok szerint járnak és járjanak el.

A kivitelezést megrendelő cég a lehető legkörültekintőbben járt el és a szokásosnál is több jogi garanciát követelt meg a szerződésben, hogy a kivitelező csak bejelentett munkaerővel és a munkajogi szabályoknak megfelelően dolgozik az épületen - tették hozzá.

Véleményük szerint amiatt, hogy a kivitelező ezt hogyan tudta érvényesíteni, semmilyen közvetett vagy közvetlen felelősség sem terheli a megrendelőt, sem a pártelnököt. A sajtóosztály azt is közölte, hogy a politikus semmiféle kapcsolatban nem állt és nem áll egyik munkavállalóval sem. A kivitelezővel is csak egy olyan cég szerződött, amelynek Kóka János tulajdonosa.

Közölték, hogy az építtető cég szombaton felszólította a fővállalkozót, hogy a szerződésben leírtak szerint járjon el, így tartson be minden munkajogi szabályt. A sajtóosztályon azt is elmondták, hogy nincs szükség a szerződés felülvizsgálatára, mert az csak a jogszabályok teljes betartásával teljesíthető.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását