2024. április 20. - Tivadar

Németh Zsolt a finn külügyminiszterrel tárgyalt

A Balkán és ezen belül Koszovó helyzete mellett saját pártjaik kapcsolatáról is tárgyalt Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Ilkka Kanerva finn külügyminiszter - mondta pénteki parlamenti megbeszélésüket követően a fideszes polit
2007. november 9. péntek 13:12 - Hírextra

"Pártközi kérdéseket ugyanúgy megbeszéltünk, mint külpolitikai kérdéseket. Bízunk benne, hogy el tudjuk mélyíteni a finn testvérpárttal a kapcsolatainkat. A jövőben szeretnénk közös képzéseket, közös konferenciákat szervezni" - közölte a megbeszélést követő sajtótájékoztatón Németh Zsolt.
Ilkka Kanerva a finn konzervatív Nemzeti Koalíciós Párt színeiben politizál.

Németh Zsolt elmondta: tárgyalópartnerével megvitatták Közép-Európa és különösen a Balkán problémáit, ezen belül a koszovói-kérdést.

Hozzátette: Koszovó kérdésében hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja az ENSZ Biztonsági Tanácsának a döntését. Ugyanakkor úgy látja, hogy az úgynevezett Ahtissari-terv képes biztosítani a térség hosszú távú stabilitását. Bíznak benne, hogy ebben a szellemben születik meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának a határozata még az idén.

Ilkka Kanerva kiemelte, hogy Európában nagyon fontos a civil szervezetek közötti együttműködés, de hozzátette, hogy nagyon fontos a testvérpártokat összekapcsoló kötelék is. Egyértelműnek nevezte, hogy Magyarország egészen mást jelent a számukra, mint a többi európai ország.

A finn külügyminiszter úgy vélte, hogy az Európai Unióban is sok területen lehet közösen dolgozni.
A szerdai tuusulai iskolai mészárlás kapcsán azt mondta, hogy a szélsőségek előretörése Európában rendkívüli veszélyt jelent a fiatalokra. Véleménye szerint fontos megnövelni a fiatalok bizalmát a biztonság és a biztonságos környezet iránt, és meg kell akadályozni, hogy a jövőt mint rájuk leselkedő veszélyt lássák..

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását