2024. május 5. - Györgyi

Evezős konferencia

Pénteken és szombaton Budapesten tartja évente sorra kerülő edzőkonferenciáját a Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA), ebből az alkalomból a magyar fővárosba látogatott Denis Oswald, a FISA elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságá
2007. november 9. péntek 14:37 - Hírextra

A svájci sportdiplomatát - a hazai szövetség (MESZ) tájékoztatása szerint - pénteken fogadta Elbert Gábor sportszakállamtitkár. A megbeszélésen szóba került az esetleges budapesti olimpiai pályázat is, ezzel kapcsolatban Oswald megjegyezte: "Egy ország akkor tud sikeresen pályázni, ha minél több rangos sporteseménynek otthont ad, s a jelentkezés pillanatában a létesítmények már nem csak a tervezőasztal szintjén léteznek."

A MESZ vezetői megemlítették a Maty-éri pálya fejlesztésének terveit is, a FISA elnöke szerint a 2010-ben, Szegeden sorra kerülő egyetemi és főiskolai világbajnokság jó alkalmat teremthet erre.
A délelőtt folyamán Oswald találkozott Schmitt Pállal, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökével is, aki beszámolt neki a magyarországi sportfinanszírozásról, valamint a pekingi felkészülésről.

A FISA edzőkonferenciáján 85 ország mintegy 160 szakembere vesz részt, a tanácskozás csúcspontja a Budai Várban rendezendő szombati gálavacsora lesz, amelyen átadják az év legjobbjainak járó díjakat. A FISA végrehajtó bizottsága vasárnap, szintén Budapesten ülésezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását