2024. április 26. - Ervin

Demonstrálnak a vasútért

Tiszafüreden és Karcagon egyaránt tiltakozó gyűléseket tartottak csütörtökön a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium azon terve ellen, hogy a két települést összekötő vasúti szárnyvonalon megszüntetnék a MÁV által végzett személyszállítást.
2007. november 9. péntek 07:57 - Hírextra

A Fidelitas kezdeményezésére szervezett program Tiszafüreden, a vasútállomás előtti téren kezdődött, majd a résztvevők a menetrend szerinti vonattal átutaztak Karcagra, ahol a vásártéri megállónál zárult a demonstráció.

A két helyszínen országos és helyi politikusok, - mások mellett a vasútvonal mentén lévő települések polgármesterei -érveltek a személyszállítás fenntartása mellett.

Indokaik között elmondták, hogy az 1896-ban épült szárnyvonal elkészülte óta meghatározó szerepet játszik az ottani emberek életében, a munkába és iskolába járásnál, a rokonok, ismerősök felkeresésénél. Fontos szempont, hogy biztosítja a két kistérségi központ intézményeinek, valamint a Tisza-tavi üdülőkörzet és a gyógyvize miatt országosan is közkedvelt Berekfürdő megközelítését.
Elhangzott az is, hogy a térség közútjai nagyon rossz állapotban vannak, és azokon 2007 és 2013 között nem várható jelentősebb felújítás.

A karcagi önkormányzat előző napi ülésén úgy döntött, hogy Kóka János gazdasági miniszterhez és a nagykunsági ügyekkel foglalkozó Vadai Ágnes szocialista országgyűlési képviselőhöz, honvédelmi államtitkárhoz fordulnak megkereséssel azért, hogy járjanak közbe a személyszállítás MÁV általi fenntartásáért. Ezt az elhatározást támogatta az ülésen részt vevő kunmadarasi, tiszafüredi, tiszaszőlősi és tiszaszentimrei polgármester is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását