2024. április 20. - Tivadar

Debrecen bizakodik

Jóllehet méreteit illetően Debrecen a legkisebb és a legkevésbé tehetős is nyolc vetélytársához képest, a cívis város bizakodik, hogy ő rendezheti meg 2010. augusztus 6. és 20. között az első ifjúsági nyári olimpiát.
2007. november 9. péntek 16:36 - Hírextra

A hajdúságiak töretlen derűlátását Kósa Lajos polgármester hangoztatta azon a pénteki, budapesti sajtótájékoztatón, amelyen hivatalosan is bemutatták Debrecen NOB-hoz benyújtott pályázatát.
A város első embere leszögezte, hogy ha netán vesztenének is, sportpolitikájukat, benne a sportfejlesztéseket, a versenyek tömegének rendezését a jövőben is folytatják. Kósa Lajos hangsúlyos gondolatként rögzítette, hogy Debrecen mögött ott áll a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a kormány is, és kandidálása olyan összefogást szült, ami szinte példa nélküli.

Ami az esélyeket illeti, a város mellett szóló érvként fogalmazódott meg, hogy 2001 óta nyolc olimpiai sportágban rendezett Debrecen sikeres világ- és Európa-bajnokságot, hogy a mintegy 240 ezer lakos egyharmada diák, s az a szempont is felmerült, hogy az ifjúsági olimpiát nem a nagyvárosoknak találták ki. A reménybeli házigazdák leszögezték, hogy arra számítanak: a november 19-i szűkítés után, amikor a 9 jelöltből már csak 3-4 marad majd versenyben, Debrecen is rajta lesz a kiválasztottak listáján.

A 14-18 éves korosztályt mozgósító ötkarikás versenyek debreceni megrendezésének közös ügyéről beszélt Elbert Gábor sportszakállamtitkár is. Úgy fogalmazott, hogy a sport bebizonyította: tudnak együtt gondolkodni, van közös nyelv az országban.

Schmitt Pál NOB-tagként megnyilvánulva azt mondta, hogy meglepően nagy érdeklődés mutatkozott és mutatkozik az ifjúsági olimpia iránt, mint a MOB elnöke pedig hangoztatta, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság őszintén örül Debrecen jelentkezésének, amelyet ideális helyszínnek tart, és teljes mértékben támogatja kandidálását.

A NOB-hoz a múlt pénteki határidőig Debrecen mellett Athén, Bangkok, Guatemalaváros, Kuala Lumpur, Moszkva, Poznan, Szingapúr és Torino nyújtotta be a pályázati iratokat. Az ötkarikás testület jövő februárban dönt a rendezőről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását