2024. április 28. - Valéria

Vádemelés a borsodi dílerek ellen

Két kábítószer-terjesztő csoport felgöngyölítése után a héten három kábítószer-terjesztő és hét fogyasztó ellen javasoltak a vádemelést az ózdi rendőrök az ügyészségnek. Az egyik ügy még 2006 novemberében, a másik idén májusban kezdődött.
2007. november 8. csütörtök 17:39 - Hírextra
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint ezen a héten vádemelési javaslattal zártak le két drogügyet is. A két esetben összesen körülbelül kétszáz adag kábítószert egy távcsöves puskát és 1723 darab lőszert foglalt le a rendőrség és 19 fogyasztó is rendőrkézre jutott. Az egyik ügy 2006 novemberében, a másik idén májusban kezdődött. A két nyomozás összesen több, mint egymillió forintjába került a rendőrségnek.

Az első esetben, 2006 novemberében, két kábítószer terjesztőt fogtak el, akiknél nagyobb mennyiségű drogot találtak. A nyomozáskor 14 fogyasztót állítottak elő. Hattal szemben vádemelési javaslat született, öt ember ellen felfüggeszteték, háromnál megszüntették az eljárást.

A másik kábítószer-akcióban, már idén, egy terjesztőt fogtak el az ózdi rendőrök. Nála a drogok mellett egy távcsöves puskát és lőszereket találtak a nyomozók. Itt a futár szerepét is betöltő fogyasztó ellen vádindítvánnyal élt a rendőrség, másik négy fogyasztónál felfüggesztették a büntetőeljárást.

A rendőrség tapasztalatai szerint a megye területén a kábítószerek valamennyi fajtája megtalálható és hozzáférhető, amelyek elsősorban a fővárosból érkeznek a térségbe. Borsod-Abaúj-Zemplén megye továbbra is felvevőpiac, ahová a helyi szükségleteket kielégítő tételeken felül csak elvétve érkezik nagyobb mennyiségű kábítószer. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kábítószeres bűnözésben indított eljárások az ismertté vált bűncselekmények egy százalékát teszi ki. Ez az arány évek óta változatlan, ugyanakkor a kábítószeres bűnözők száma csökken. A megyében - az országos átlagnak megfelelően - leginkább a kisebb mennyiséget birtokló fogyasztók vannak jelen - olvasható a megyei főkapitányság közleményében.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását