2024. április 28. - Valéria

Ovizsaru

Az országban egyedülálló bűnmegelőzési programot indított csütörtökön óvodások számára a Fejér megyei rendőrség. Az Ovi-zsaru nevű programban Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi segíti az egyenruhás előadót, hogy a nagycsoportos óvodásokkal megismertesse a he
2007. november 8. csütörtök 17:44 - Hírextra
A foglalkozások több témakörre koncentrálódnak, például a gyógyszerek-, maró hatású szerek használatára, idegenekkel kapcsolatos viselkedésre és a biztonságos közlekedésre is. A program nagycsoportos gyermekek részére lett kidolgozva, akik aktívan tudnak bekapcsolódni a témakörökbe - tájékoztatott a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Csütörtökön délelőtt egy székesfehérvári óvodában kísérleti jelleggel megtartották az első foglalkozást. Az országban hasonló program óvodás korúaknak még nem indult. Az első előadásban, ahogy azt a következőkben is tervezik, játékokat és szemléltető eszközöket is bevetettek. Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi például kézbábok. A következő hat hétben, minden héten egyszer ellátogat az óvodába az előadó, aki a tapasztalatok kiértékelése után folytathatja munkáját a többi óvodában.

A program egyik fontos célja, hogy a gyerekekben eloszlassák azt a negatív képet, amit a rendőrökről a felnőttek alakítanak ki bennük. Általános tapasztalat ugyanis az, hogy bizony a felnőttek gyakran negatív szereplőként mutatják be, s emlegetik a rendőröket a gyerekeknek. Az "Ovi-zsaru" program előadásait egyenruhás rendőrök tartják majd, hogy a gyermekeknek módjuk legyen személyesen tapasztalatokat gyűjteni. A másik fontos feladat, hogy a gyerekeket korán felkészítsék arra, hogyan kerüljék el az áldozattá válást, ne kerüljenek számukra feldolgozhatatlanul nehéz helyzetekbe. A rendőrök munkájához segédanyag is készült. Rendőri és szülői szemmel és pedagógiai módszerekkel ötvözik benne a gyerekekkel kapcsolatos munkát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását