2024. április 28. - Valéria

Sarkozy baklövése

Kisebb baklövést követett el az Egyesült Államokba látogató Nicolas Sarkozy francia elnök, amikor tévesen Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter bevándorló gyökereire utalt egy beszédében.
2007. november 8. csütörtök 10:48 - Hírextra

A francia-amerikai üzleti tanács fórumán Sarkozy arról beszélt, hogy az amerikai diplomáciát több mint két évtizede bevándorló származású politikus vezeti, és kiemelte: Colin Powell és Madeleine Albright volt külügyminiszterek mellett Rice is olyan amerikai politikus, aki bevándorlóként jutott magas pozícióba.

Míg Powell szülei valóban Jamaicából, Albright családja pedig az egykori Csehszlovákiából vándorolt be az Egyesült Államokba, a valóságban azonban Rice szülei, nagyszülei, sőt már a dédszülei is amerikaiak voltak.

A bevándorlók sikertörténete kedves téma a részben magyar származású francia elnök számára, akinek kormányában több afrikai származású politikus is helyet kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását