2024. április 27. - Zita

Nem oda az óvoda!

A szegedi önkormányzat oktatási bizottsága elutasította a Fidesz módosító indítványát a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása kapcsán - mondta el az MTI-nek Farkasné Pocsai Blanka, a bizottság ellenzéki tagja szerdán.
2007. november 8. csütörtök 07:41 - Hírextra
Az önkormányzat egy ÁNTSZ-szakvéleményre hivatkozva balesetveszélyesnek minősítette az épületet elsősorban a fűtési rendszer miatt és december elsejétől a gyermekek áthelyezését kezdeményezte. Az érintett szülők független szakértőt fogadtak, akitől szakvéleményt kértek. Ez nem támasztja alá a fűtési rendszer rossz állapotát - mondta Farkasné Pocsai Blanka.

Az óvodában három csoportban 47 gyermekkel foglalkoznak, közülük 12 autista vagy Down-szindrómás. Ezeket a gyermekeket nagyon nehéz elhelyezni a városi óvodákban a nekik megfelelő speciális képzés miatt - jegyezte meg a politikus.

A Fidesz szegedi frakciója megoldási javaslata szerint a radiátorok cseréjével és a hozzá kapcsolódó szakipari munkákkal kétmillió forint átcsoportosításával, vagy az egykori Micimackó óvoda székhelyeként szolgáló ingatlan átadásával a probléma megoldható lenne. A módosító javaslatot a bizottság elutasította, de az ellenzék pénteken ismét beterjeszti, csak akkor már közgyűlés elé.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását