2024. április 20. - Tivadar

Kövér elküldené a kormányt

A Fidesz országos választmányának elnöke szerint az ország katasztrófába rohanását csak az állíthatja meg, ha a kormány minél gyorsabban távozik; Kövér László erről szerdán Füzesgyarmaton beszélt. A politikus keményen fogalmazott beszédében.
2007. november 8. csütörtök 07:19 - Hírextra
"Mi azt gondoljuk, hogy egyetlen lehetőség van arra, hogy a katasztrófába rohanást megállítsuk, az pedig az, hogy ennek a kormánynak minél gyorsabban távoznia kell, vissza kell adnia a mandátumát az embereknek" - mondta sajtótájékoztatóján Kövér László.

Hozzátette: ezt követően "reális programmal kell a pártoknak fellépniük, és az embereknek most már a valóság teljes ismeretében kell dönteniük arról, hogy milyen programmal, milyen pártot hatalmaznak fel arra, hogy az országot ebből a súlyos gazdasági, erkölcsi és szociális válságból kivezesse".

Mint mondta, a nyugat-európai és a tengerentúli demokráciák alapkérdése, hogy egy választási kampányban mely kormányok, pártok ígérnek adócsökkentést és vállalkozásélénkítést, illetve mely pártok ígérnek adóemelést, és ezért cserébe a szociális, egészségügyi és egyéb szolgáltatások bővítését.

"Szerintem olyan demokrácia, mint a magyarországi (…), olyan a világon nincsen, ahol napról-napra emelkednek a közterhek, az adók, és ehhez képest az állam napról-napra kevesebb, illetve alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújt a polgárainak cserébe" - jelentette ki.

Hozzátette: az állam hovatovább meghirdeti "az öngondoskodás programját", azt üzeni a saját polgárainak, hogy elveszi a jövedelmeik egyre nagyobb részét, cserébe viszont egyre kevesebbet ad, és elvárja, hogy némely területen gondoskodjanak magukról.

A vasúti szárnyvonalak felszámolásának tervére utalva közölte: bizonyos értelemben ugyanerről szól a leépítés, vagyis oldják meg az önkormányzatok a maguk problémáját.

Kövér László ezt a gyakorlatot "arcátlan és cinikus" hozzáállásnak nevezte, mert szerinte "pontosan ez a kormány teszi az önkormányzatok életét szinte lehetetlenné, sújtja a legdrasztikusabb megszorításokkal 1990, az önkormányzati rendszer megteremtése óta".

Szavai szerint az államnak vannak olyan kötelezettségei, amelyek mögül egész egyszerűen nem hátrálhat ki.

Kövér László ezek közé sorolta például az oktatási rendszer működtetését, a kisposták fenntartását, a tömegközlekedés biztosítását és az egészségügyi ellátást.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását