2024. április 30. - Katalin, Kitti

Indiszkrét tekintetek

Zidane, egy XXI. századi portré címmel az Indiszkrét tekintetek című sorozatban, premier előtt vetítik a francia labdarúgóról szóló filmet november 19-én a budapesti Francia Intézetben - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.
2007. november 8. csütörtök 08:43 - Hírextra

A hétvégén megkezdődött Dokumentumfilm Hónap keretében 4 olyan filmet mutatnak be, amely indiszkrét bepillantást enged egy egyébként kizárólag a kamera objektíve előtt megnyíló világra. Minden filmvetítést beszélgetés követ - közölte az intézet sajtóreferense, Balla Borbála.

Az összegzés szerint a francia labdarúgóról szóló, 90 perces film "látványos, varázslatos, élőben és mozgás közben rögzített portré Zinedine Zidane-ról, szinte az az érzése támad a nézőnek, hogy a játékos mellett áll a pálya közepén".

A 2005. április 23-án forgatott film a meccs teljes időtartama alatt 17 nagyfelbontású kamerával, közvetlen közelről rögzítette a világsztár focista mozdulatait, legkisebb rezdüléseit is. A portrét Philippe Parreno és Douglas Gordon rendezte, a filmet francia nyelven, magyar szinkrontolmácsolással vetítik.

A sorozatban a következő film a 10. szoba, kihallgatások... című alkotás lesz november 20-án. Raymond Depardon rendezése egy bíróság hétköznapjait, "az igazságszolgáltatás gépezetének belső világát" mutatja be tizenkét, különböző eseten keresztül. Ittas vezetők beidézése és éjszaka őrizetbe vettek előállítása egyaránt látható a képkockákon.

"A Kelet felé akarok menni, ott jó csak élni..." (rendező: Alexandre Keresztessy) a bevándorlásról, míg a Makó, Tari János munkája az ottani zsidó közösség hitéletéről szól. Az utóbbi két alkotást november 21-én láthatják az érdeklődők a Francia Intézetben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását