2024. április 29. - Péter

Hó-show, Spa és welness kiállítás

Az egészségügyi stratégia fontos részének nevezte Újhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára a fürdőkultúrát és az egészségturizmust, amikor megnyitotta csütörtök délelőtt a Hungexpón megrendezett, november 8-11. közö
2007. november 8. csütörtök 14:56 - Hírextra
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a turizmus a vendéglátással együtt 400 ezer embernek ad munkát Magyarországn. Emlékeztetett, hogy Magyarország mindig is fürdőnagyhatalom volt, ma pedig ez a turizmus egyik stratégiai ágazata.

A Hungexpón látható két turisztikai kiállítás jól kiegészíti egymást, hiszen a télisportok művelői is szívesen igénybe veszik a sízés után a különféle masszázsokat, a szauna és a fürdés megannyi válfaját, a kozmetikai és más relaxációs és egészségügyi kezeléseket.

A 17. alkalommal megrendezett Hó Show-n 10 ország 170 kiállítója vesz részt, míg a 6. alkalommal önállóan megjelenő wellness tematikában ma még a magyar cégek jelenléte a döntő. Az egészségturisztikai vállalkozásokon, gyógyfürdőkön és gyógyszállodákon kívül főleg a jacuzzigyártók és -forgalmazók, valamint az uszodatechnika jelenléte feltűnő.

Az összes hagyományos, főleg környező országbeli síterep képviselteti magát, de jelentős mértékű a sportruházati és sportfelszerelést kínáló cégek száma is. A díszvendég az osztrák Stubai gleccser, amely Tirolban, Innsbrucktól 30 kilométerre található.

Az igazi sztárvendég azonban a lappföldi Mikulás, aki egyenesen Finnországból, Lappföldről érkezett és vasárnap estig várja a gyerekeket. Az idén először a Karácsony Szigeten már az ünnepi készülődés kellékei is beszerezhetők.

A november 11-ig látható két kiállítás gazdag szórakoztató- és sportprogrammal kecsegtet, gyerekek és felnőttek számára egyaránt. A szakembereknek pedig több, egészségturisztikai témájú előadást tartanak, az étrend-kiegészítőktől a masszázsfajtákig
A belépőjegyek az egyidejűleg nyitva tartó Motorsale motorvásár és a Hungaromed orvostechnikai kiállításokra is érvényesek. A Volánbusz Zrt. magyarországi járatain 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a kiállításokra vidékről érkezők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását