2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Fölösleges Áruk Fóruma

Számos olyan tárgy vásárlására próbálják a gyártók rábírni a vásárlókat, amelyre valójában semmi szükség nincs. Ezeket gyűjti és ezekből szervez kiállítást a Hulladék Munkaszövetség, amely egyben megalapítja a Fölösleges Áruk Fórumát.
2007. november 8. csütörtök 19:49 - Hírextra

Amint az a szervezet honlapjáról kiderül, olyan termékeket várnak a munkájukat segítő nagyközönségtől az immár hagyományos Ne Vásárolj Semmit! nap alkalmából, amelyek már gyártásuk pillanatában is fölösleges voltak, továbbá példát jelentenek arra, hogy reklámmal fölös vásárlásra késztetik az embereket, vagy látszólag segítik ugyan a házimunkát, de már az első használat után kiderül, hogy inkább hátráltatják.

Olyan termékeket várnak tehát, amelyek ma is kaphatók, vagy nem is olyan régen még kereskedelemi forgalomban voltak - nem régi, a padlásról vagy a pincéből előhúzott holmikra vadásznak.

A Hulladék Munkaszövetség néhány konkrét tárgyat is felsorol példaként. Ilyen a zenélő képeslap, az elektromos körömlakkszárító, a színes-szagos toalettpapír, a motoros nyalóka, az akkumulátoros seprű és minden ízléstelen dísztárgy.

A termékek, amelyeket ki szeretnének állítani, önmagukban lehetnak akár jó minőségűek is, ha magára az árura nincs semmi szükség és csupán a fogyasztói társadalom által gerjesztett igény miatt vásárolják meg az emberek.

A felajánlott tárgyakat november 20-ig várják a Humusz Házba, a budapesti Saru utcába.
További részletek a www.humusz.hu weboldalon olvashatóak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását